Auto theorie ezelsbruggetje | Tips en trucs om te leren

Auto theorie ezelsbruggetje

Voordat je mag rijden op de weg moet je eerst een rij-examen afleggen. Dit houdt in dat je de verkeersborden moet kennen en de theorie moet toepassen in het verkeer. De auto theorie leer je bij de rijschool waar je je inschrijft. In de theorie komen deze borden ook voor. Je leert wat ze betekenen en hoe ze op te volgen in het verkeer. Je kunt een auto theorieboek ook kopen om verder te oefenen. Ook kun je online het auto theorie auto theorie oefenen, daar vindt je een uitgebreid overzicht van de verschillende verkeersborden.

Theorie oefenen met ezelsbruggetje

verkeersborden oefenen is een belangrijk onderdeel als je auto wilt leren rijden. Verkeersborden helpen namelijk om het verkeer te regelen. Je kunt zien wanneer je een school nadert, als je op een voorrangsweg bent of als je ergens wel of niet kunt parkeren. Ook heb je ze in verschillende categorieen. Sommigen geven je een verbod en andere geven informatie aan verkeersdeelnemers. Verkeersborden helpen dus een handje bij het regelen van het verkeer.

Ezelsbruggetje voor theorie

Voordat je in een auto mag stappen moet je eerst de auto theorie onder de knie krijgen. Je gaat eerst de borden leren en dan mag je examen daarin maken. Het is natuurlijk handig als je een hulpmiddeltje hebt om de borden snel en makkelijk te kunnen onthouden. Er zijn immers een heleboel borden en soms kan het verwarrend overkomen. Je kunt dus gebruik maken van handige ezelsbruggetjes. Een ezelsbruggetje is een vuistregel, handigheidje of hulpmiddel om iets te onthouden. Bij het theorie examen krijg je de borden en ook verkeerssituaties. Daarin kun je aangeven wat jij zou doen in een bepaalde situatie. Om de borden van verboden te parkeren en verboden stil te staan uit elkaar te houden kun je dit ezelsbruggetje gebruiken: een bord met een kruiS = verboden Stil te staan.

Bij een kruispunt waar geen verkeerslichten staan heeft rechtdoor voorrang: RechtDOOR op dezelfde weg gaat VOOR. Een uitzondering is als jij rechtsaf wil slaan en een fietser rijdt aan jouw kant van de weg rechtdoor, dan moet je die fietser natuurlijk voorrang geven. Een bord met de punt naar boven is een waarschuwingsbord. Als 2 auto’s op dezelfde weg staan en dezelfde mocht moeten maken dan gaat de auto die een korte bocht moet maken voor de auto die een lange bocht moet maken: korte bocht gaat voor lange bocht. Links afslaan: S=in de spiegel kijken, P = pijl, O = opzij kijken, T =tegenliggers, gebruik het woord SPOT.