Verkeersregelaar | Alle Regels Omtrent Verkeersregelaar! Tips & Info

Verkeersgelaar

Ben je eerder een verkeersregelaar tekens tegengekomen? Spannend werk lijkt het? Maar een verkeersregelaar worden is niet makkelijk. De opleiding verkeersregelaar moet je de juiste kennis hebben anders kun je een hele opstopping veroorzaken in het verkeer. Een verkeersregelaar is af en toe nodig vooral wanneer de verkeerslichten niet werken.

Hoe herken je een verkeersregelaar? Een verkeersregelaar draagt een gele jas. Maar de onderkant van zijn jas is oranje en hierop heb je een reflecterende driehoek.

Wanneer treed een verkeersregelaar op?

Een verkeersregelaar ontmoet je in het verkeer waar er werkzaamheden plaatsvinden. Deze kunnen zijn transporten, festivals en braderieen.

Er zijn twee soorten verkeersregelaars. Een is de beroepsverkeersregelaar en de ander een evenementenverkeersregelaar. Het verschil hiervan is dat de beroepsverkeersregelaar zelfstandig het verkeer mag regelen op verschillende locaties, hij is bevoegd ervoor en heeft de juiste opleiding gevolgd. Terwijl de evenementenverkeersregelaar de bezoekers wegwijs maken over het parkeren in festivals. De evenementenverkeersregelaar mag niet zelfstandig het verkeer regelen.

Verkeersregelaar of politieagent

Een verkeersregelaar heeft niet dezelfde bevoegdheden als een politieagent. Maar als je een verkeersregelaar in het verkeer ziet dien je zijn aanwijzingen te volgen. Hij is bevoegd ervoor. Als je hem niet gehoorzaamt dan kan hij wel aangifte doen tegen jou.

Opleiding

Wil je een verkeersregelaar worden? Een verkeersregelaars examen is mogelijk. Je kunt de beroepsverkeersregelaars opleiding volgen door een meerdaagse opleiding te volgen bestaande uit theorie en praktijklessen. Als je er klaar voor bent dan maak je een praktijkexamen onder toezicht van een politieagent.

Hoe geschiedt het in de praktijk? Je wordt gebracht naar een kruispunt en hier kun je bewijzen hoe je te werk gaat. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd, je krijgt een getuigschrift met waarmerk van de politie. Hiermee ga je bij de gemeente of het ministerie van Infrastructuur en Milieu om je functie als verkeersregelaar aan te vragen. Wat de evenementenverkeersregelaar betreft leggen zij online een toets af. Een verkeersregelaar salaris is wel heel goed.

Verkeersteken en verkeersregelaar

Als er verkeersborden aanwezig zijn en ook nog een verkeersregelaar dan dien je de aanwijzingen van de verkeersregelaar te volgen.

Verkeersregelaars en verkeersbrigadiers

Je kunt je heel snel vergissen tussen een verkeersregelaar en verkeersbrigadier. Maar wat is het verschil eigenlijk? Een verkeersbrigadier staat vaker bij scholen, hun taak is om kinderen te helpen veilig over te steken. Een verkeersbrigadier mag alleen ter plekke zijn. Terwijl een verkeersregelaar wel op verschillende locaties het verkeer mag regelen.

Als je het verschil nog makkelijker wilt onthouden kun je dat doen door middel van hun kleding. Hesje van een verkeersbrigadier is oranje en van een verkeersregelaar geel met oranje. Je kunt verkeersbrigadier worden vanaf 10 jaar terwijl je 18 moet zijn om beroepsverkeersregelaar te worden.

Een verkeersregelaar is nodig in het verkeer. Vooral wanneer er geen verkeerslichten aanwezig zijn of defect zijn. Als er in zo een situatie geen verkeersregelaar aanwezig is ontstaat er een chaos. Daarom moet er goed naar de instructies gevolgd worden. Kijk vooral goed naar de hand aanwijzingen van zo iemand. Want hij geeft je duidelijk aan waar je moet rijden.